• +358 400 747 820
  • myynti [ ~ at ~ ] empresas.fi

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor kaupunki sijaitsee  ainutlaatuisessa paikassa pohjoispäässä Costa Calidan rannikkoa Murcian maakunnassa  kapealla kaistaleella maata, joka erottaa Välimeren ja sisämeren eli Mar Menor laguunin. Kaupunki on 20 km pitkä ja se on alkupäästä melko tiheään rakennettu, mutta asutus harvenee ulompana maakaistaletta.

Mantereen puolta Mar Menorin rannasta kutsutaan Lo Pagan La Mangaksi ja se on ihanteellinen paikka lapsiperheille ja vanhemmille henkilöille, jotka haluavat nauttia hiljaisuudesta ja levosta sekä rantaelämästä auringonpaisteessa ja iltakävelyistä  pitkällä kävelykadulla uskomattomia maisemia ihaillen.


Terveyshoidot Mar Menorissa

Mar Menor laguunin vesi on erittäin suolaista. Veden ominaisuuksiinvaikuttavat mm. lämpö ja  tuuli sekä  ennen kaikkea yhteys Välimereen kalastuskanavien kautta. Joidenkin aineiden pitoisuudet laguunin vedessä, esim. magnesium, kalsium, natrium, jodi ja fluori ovat paljon korkeampia kuin Välimeressä. On osoitettu, että  tämän tyyppisellä suolavedellä on osmoottinen vaikutus kudoksiin ja se parantaa  verenkiertoa. Tämän seurauksena  myrkylliset hiukkaset poistuvat iholta ja lihakset rentoutuvat. Vesi auttaa esim. niveltulehduksiin reumatismiin, jännetulehduksiin, hermoston sairauksiin ja yleensä kaikenlaisiin nivelien sairauksiin.


Luonnonsuojelualue

Luonnonsuojelualue nimeltään Salinas de San Pedro on ainutlaatuinen kokonaisuus Välimeren maisemaa, jossa voi nähdä  pienellä alueella tyypillisiä meren aiheuttamia muodostumia esim.  rantoja, dyynejä ja  patoja ja hiekalla kasvavia mäntyjä. Siellä on nähtävissä myös perinteinen kalastusmenetelmä, jossa kalat tulevat laguunin Välimerestä monimutkaisen keppien ja ruokojen muodostaman labyrintin kautta.
Salinas de San Pedro on paratiisi lintujen ystäville. Sen linnusto on erityisen laaja: yleisimpiä lajeja ovat vaaleanpunaiset flamingot, jotka talvehtivat alueella, mutta siellä voi nähdä myös uikkuja, kurmitsoja, haikaroita, jalohaikaroita, pöllöjä, lokkeja ym. ym.


Golfkenttiä

La Manga Golf Clubilla on kolme eritasoista  18:ta reiän golfkenttää. Pohjois-ja eteläkentät on suunnitellut Robert D. Putman (tunnettu kalifornialainen golfaaja), ja lännessä sijaitsevan kentän on suunnitellut Dave Thomas (Britanninan huipputason golfin pelaaja  1950 ja 60-luvuilla) .
Ensimmäinen kenttä on rakennettu vuonna 1971 ja Espanjan Open pidettiin siellä 5:nä vuotena 70-luvulla. La Manga Club sijaitsee 18 km  etelään Mar Menorista.

Roda: 18 reikää, länsipuolella Mar Menoria,  http://www.rodagolfcourse.com/

La Torre Golf Resort: 18 reikää, kentän  on suunnitellut Nicklaus http://www.polarisworldspain.co.uk/polaris-world-la-torre-golf-resort.htm