• +358 400 747 820
  • myynti [ ~ at ~ ] empresas.fi

Fuengirola, Costa Del Sol, Espanja

Fuengirola on eteläespanjalainen kaupunki, joka kuuluu Málagan maakuntaan ja Andalusian autonomiseen alueeseen. Fuengirola sijaitsee noin 30 km Málagan kaupungista lounaaseen Välimeren rannalla Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueella. Fuengirolasta Málagaan kulkee vuonna 1970 avattu rautatie, jolla kulkee lähiliikennejunia. Kaupungissa on myös lähes 8 kilometrin mittainen luoteesta koilliseen kulkeva hiekkaranta, joka hieman pohjoiseen kaartuen muodostaa avaran lahden kahden kallioisen niemekkeen väliin. Fuengirolan pohjoispuolella sijaitsee tuhannen metrin korkuinen Mijaksen vuori, jonka rinteessä 400 metrin korkeudessa on Mijas, yksi Andalusian pienistä valkoisista kylistä. Hiekkarannan lounaisessa päätöksessä nyttemmin kuivunut Fuengirolan joki laskee mereen. Sen yläjuoksun ympärillä Fuengirolasta luoteeseen on pieni viljelty tasanko. Fuengirolassa on kalastussatama ja kalastuslaivatelakka.

Fuengirolan virallinen asukasmäärä vuonna 2012 oli 75953. Kesäkuukausina Fuengirolan asukasmäärä kolminkertaistuu suuren turistivirran vuoksi.

Fuengirolassa on eläintarha Fuengirola Zoo. Eläimillä on paljon tilaa liikkua ja niiden aitaukset muistuttavat eläinten luonnollista elinympäristöä. Eläntarha tunnetaan nykyään nimellä Bioparc Fuengirola.
Tasaisen hiekkarannan lounaisen pään lähellä on linna, jonka rakenne on valtaosin kalifi Abd-ar-Rahman III:n hallitusajalta 900-luvulta. Roomalaiset alkoivat linnoittaa tätä 38 metrin korkuista kukkulaa. Muutaman kilometrin päässä lounaassa seisoo 25 metrin korkuinen majakka, jonka valo näkyy 18 meripeninkulman (n. 33 km) päähän. Rannikkoa pitkin oli ketju vartiotorneja.
Fuengirolaisista (kevät 2009) 39 prosenttia on ulkomaalaisia, joista 3 240 on suomalaisia. Costa del Solin alueella asuu noin 15 000–20 000 suomalaista pysyvästi (suomalaisten lukumäärästä ei ole tarkkaa tietoa), eli se on yksi suurimpia suomalaissiirtokuntia maailmassa. Pysyvien asukkaiden lisäksi suuri määrä suomalaisia lomailee alueella.

Fuengirolassa toimii muun muassa suomalainen kahvila, kirjakauppa, ravintola, ruokakauppa, tietokoneliike, parturi, tilausajominibusseja, kiinteistövälitys ja autoliike. Myös lääkäri- ja hammaslääkäripalvelut saa halutessaan suomenkielellä. Vuonna 1991 Fuengirolaan perustettiin yksityinen suomalainen peruskoulu Escuela Finlandesa. Koulussa alkoi lukio-opetus syksyllä 2007.