• +358 400 747 820
  • myynti [ ~ at ~ ] empresas.fi

Marbella, Costa Del Sol, Espanja

Marbella sijaitsee Costa del Solilla 60 kilometriä Malagasta lounaaseen. Kaupungin pinta-ala on on noin 114 neliökilometriä ja asukkaita on yli 120 tuhatta. Marbellan suosio oli huipussaan 1970-luvulla, jolloin aurinkorannikon turismi eli nousukauttaan. Kaupungissa vierailee edelleen vuosittain yli 4 miljoonaa turistia. Marbella on tullut tunnetuksi julkisuuden henkilöiden sekä varakkaiden suosimana lomakohteena. Alue on myös erityisen suosittu golfareiden keskuudessa.

Marbella on tyylikäs kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Vanhassa kaupungissa on lumoava menneen ajan ilmapiiri. Sen ydin on Appelsiinipuiden aukio (Plaza de los Narajos), missä sijaitsee kaupungintalo vuodelta 1568. Valkoisten talojen seiniä koristavat keraamiset nimikyltit ja parvekkeilla on usein takorautakaiteet sekä kauniita pelargonioita. Sokkeloisilta pikkukaduilta löytyy pieniä liikkeitä ja ravintoloita

Shoppailijalle alueelta löytyy runsaasti kauppoja, tosin hintataso on melko korkea. Muodikkaimmat liikkeet löytyvät vanhan kaupungin etelälaidalla sijaitsevan Avenida Ramon y Cajal-bulevardin varrelta. Sieltä löytyvät, niin Cuccin kuin Benettoninkin liikkeet. Marbellasta löytyy myöskin bonsaimuseo, missä on kokoelma hyvin hoidettuja miniatyyripuita. Eräs mielenkiintoinen rakennus on Saudi-Arabian entisen kuninkaan Fahdin palatsi, joka on kopio Valkoisesta talosta. Sen voi ohimennen nähdä Marbella Clubiin johtavan tien risteyksestä.
Marbellan kuuluisa vetonaula on huvipursisatama Puerto Banus. Satamassa on valkoisina hohtavia taloja ja ylellisiä huvipursia. Puerto Banuksen ulkoilmaravintoloissa ruokailu on kokemus jo sinänsä, sillä ei ole tavatonta että vierestä ajaa hiljalleen ohi Ferrari tai Lamborghini. Satamassa on mukavaa viettää kesäiltaa sillä katseltavaa riittää ja varsinkin kesällä meno jatkuu läpi yön.