• +358 400 747 820
  • myynti [ ~ at ~ ] empresas.fi

Torrox, Costa Del Sol, Espanja

Torrox sijaitsee 47 km itään Malagasta Andaluciassa ja on osa Costa del Solia eli Aurinkorannikkoa. Siellä on 12 000 asukasta, mutta määrä moninkertaistuu kesäkuukausina. Torroxin keskusta on 4 km:n päässä rannikolta ja se on pyhitetty turismille. Keskustan ympärillä on useita pienempiä kyliä. Läheisessä vuoristossa on runsaasti viiniviljelmiä ja oliivipuita, tosin viime vuosina kasvihuoneiden määrä on lisääntynyt huomattavasti.

Torrox on saanut alkunsa jo kivikaudella ja se oli aikoinaan tärkeä Roomalainen teollisuuskaupunki. Laajamittaisia raunioita on löydetty ja restauroitu, kuten esimerkiksi kylpylä, luksus huvila ja nekropolis. Suurin osa kaupungista on alkuperältään muslimilaista, tästa ovat todisteena esimerkiksi kaupungin muurit ja tornit. Sen valkoiset talot ja rehevät puutarhat viettävät alas vuorilta merelle, missä on 9 km:n matkalla useita hiekkarantoja, jotka ovat saaneet ”sininen lippu” arvosanan laatunsa ja puhtautensa ansiosta.

Torroxin alue voi ylpeillä miellyttävästä ilmastosta, jotkut jopa sanovat, että se on maailman paras.

Kaupunki muodostuu kahdesta alueesta, ylempi osa on vuoristoista ja siellä on nähtävissä maurilaisia vaikutteita, kun taas alempi alue lähellä merta on Roomalaista alkuperää. Siellä on jäljellä runsaasti 2000 vuotta vanhoja Roomalaisia raunioita., mutta myös uudempia rakennuksia, kuten 1600 luvun luostari ja 1800 luvun kirkko. Alueella on ajateltu myös turisteja, joille on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja hotelleista asuntoihin sekä runsaasti ravintoloita ja erilaisia urheilumahdollisuuksia.

Torrox tarjoaa myös monia erilaisia juhlallisuuksia, esim. helmikuussa järjestetään suuret karnevaalit.