• +358 400 747 820
  • myynti [ ~ at ~ ] empresas.fi

Nerja, Costa Del Sol, Espanja

Laaksossa mahtavien vuoristomaisemien välistä löytyy vielä paikka Costa de Solilta eli Aurinkorannikolta, joka ei ole kehityksen ja turismin pilaama. Maakunnan itäisessä osassa vain 50 km Malagasta ja 1,5 tunnin ajomatkan päässä Granadasta löydät kaupungin nimeltä Nerja.

Alueen lauhassa ilmastossa voit nauttia olostasi vuoden ympäri ja kokea kaupungin rentouttavan ilmapiirin, jossa vieläkin on vaikutteita maurilaisesta luonteesta. Nykyisin Nerja tarjoaa loistavan valikoiman erilaisia majoitusvaihtoehtoja ja vapaa-ajan viettotapoja. Siellä on 13 km rantoja, mukaan lukien kansainvälisesti kuuluisa Burriana Beach, joka taas kerran sai EU:n ”sininen lippu” arvonimen osoituksena rannan hienosta kunnosta ja puhtaudesta sekä poukamat vaikuttavien Maron kallioiden välissä, mitkä ovat olleet monien taiteilijoiden inspiraation lähteenä.

Luonnon ystävät voivat nauttia ihastuttavasta maaseudusta, majoittua leirintäalueelle tai puiston leirintävyöhykkeelle. Heille, jotka hakevat lomaltaan toimintaa on tarjolla lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja, kuten kalastus, sukellus, vesihiihto, melominen, vuoristopyöräily, patikointi, ratsastus, jeeppi safarit, liitovarjoilu ja paljon muuta… ja kaikki toiminnat on järjestetty ammattitaidolla sekä tyytyväisyystakuulla.

Nerjan historiallista keskustaa eli vanhaa kaupunkia, joka alkaa Balcon de Europalta (Euroopan parveke) aloitettiin rakentamaan vuonna 1487. Vanhassa kaupungissa sijaitseva entinen linnake on nykyisin suosittu tähystyspaikka merelle. Balconin sivulta löydät 1700 luvulla rakennetun El Salvadorin kirkon, joka on rakennettu barokkilaiseen tyylin.

Balcon de Europan lähellä on informaatiopiste turisteille, mistä saat karttoja ja muuta tietoa. Lisätietoja Nerjasta ja vapaa-ajan aktiviteeteista saat osoitteesta: http://www.nerja.es/turismo_ing/index.php


RAVINTOLOITA JA KAHVILOITA NERJASSA

Monet Espanjalaiset ravintolat tarjoavat kolmen ruokalajin aterian juomineen alk. 8 €/hlö. Ravintolat tai ”chiringuitosit” (ei lattiaa, pöydät ja tuolit ovat hiekalla), jotka sijaitsevat rannalla, eivät yleensä tarjoile useamman ruokalajin aterioita ja ovat usein kalliimpia kuin paikallisten suosimat ravintolat ja baarit, mutta koska ne sijaitsevat rannalla voit syödä pukeutuneena pelkästään uima-asuun ja T-paitaan.

Jos haluat maistaa tyypillistä Espanjalaista ruokaa eli paellaa, niin kannattaa käydä syömässä chiringuito ”Ayossa”, joka sijaitsee Burriana Beachin päässä. Rakennuksessa on oranssi pyramidi katolla. Ayo on paikan omistaja ja hän on tehnyt paelloja monen vuoden ajan. Hän on erittäin suosittu ja tekee Nerjan suurimmat paellat avotulella.

Muita suositeltavia ruokailupaikkoja lounaalle (13.30-15.30):

* Hotel La Ermita (Plaza de la Ermita, 3), kotiruokaa, alk. 8,50 € kolmen ruokalajin ateria

* Bar Los Trillizos (c/Los Huertos), tarjolla erittäin hyvää ja edullista kotiruokaa


Kun haluatte syödä ulkona iltaisin, niin suosittelemme seuraavia ravintoloita:

* Merendero Moreno (in Burriana Beach, puh. 952 52 54 80), todella hyvää paellaa, soita ja tilaa n.tunti etukäteen

* El Pulgilla (c/Almirante Ferrandiz) , tarjolla maukkaita Espanjalaisia tapaksia kohtuullisilla hinnoilla

* Bella Roma, Italialainen ravintola Balcon de Europalla

* Sevillano (c/Gloria 15)

* Cielito Lindo (c/El Barrio 26), Meksikolaista ruokaa

* La Marina (Avda. Castilla Perezin ja Plaza La Marinan kulmassa), todella hyvää ruokaa meren antimista


Burriana Beachilla on myös pieni ruokatavarakauppa, mistä on mukava hakea pientä välipalaa rannalle. Nerja on täynnä pieniä kauppoja ja sieltä löydät kaikkea mahdollista matkamuistoista kenkiin ja vaatteisiin sekä taiteeseen saakka. Kaupat ovat kiinni klo 14.00-17.00, paitsi suuremmat ruokatavarakaupat. Kadut, joilta löydät parhaat kaupat ovat:

* Calle Almirante Ferrandiz (lähellä Balcon de Europaa)

* Avenida Castilla Perez


Jos sinulla on auto käytössäsi (halutessasi voimme myös järjestää kuljetuksen) ja haluat kokea elämyksen, niin lähellä Nerjaa on erinomainen ravintola, missä esitetään flamencoa muutamana päivänä viikossa. Sinun on kuitenkin soitettava etukäteen varmistaaksesi esityspäivät ja pöytävaraus ( ovat tosi suosittuja). Ravintola sijaitsee muutaman kilometrin päässä Nerjasta ja Torroxista vuorilla ja maisemat ovat aivan uskomattomat! Lisätietoja ja varaukset: ravintola La Venta de Frigiliana, omistaja Juan (Carretera Frigiliana, Torrox, 3.2 km, Puh: 952 03 02 86) Halutessasi teemme toki varauksen puolestasi!

Ravintoloissa, jotka tarjoavat ruokaa vain ulkomaalaisille on ruoka usein kalliimpaa ja ei välttämättä maukkainta mahdollista.


PUBIT NERJASSA

Jos haluat mennä drinkille, niin tarjolla on monia baareja ympäri kaupunkia ja joitakin pubeja Burrinana Beachilla. Suosituin paikka, mihin ennen kaikkea nuoret ihmiset kokoontuvat on ”Plaza Tutifruti”, lähellä Plaza La Marinaa.

Joskus Burriana Beachin ja Calle Competan välisillä tasanteilla järjestetään discoja ja joinakin iltoina siellä soitetaan elävää musiikkia.


NÄHTÄVYYKSIÄ

* Caves of Nerja, lähellä Maroa, tippukiviluolat ovat Espanjan kolmanneksi suosituin nähtävyys

* Balcon de Europa (Nerjan keskustassa), mahtava näköalapaikka, jonka alla on ravintola. Tähän osaan vanhaa kaupunkia kannattaa ehdottomasti tutustua! Loistava tunnelma ja uskomattomat maisemat!

* Frigiliana (10 min ajomatka Nerjasta, vuoristossa), hienot näköalat vuorille ja laaksoihin, viehättävä vanha kaupunki

* Granada (tunnin ajomatka), tutustu La Alhambraan (varaa liput ennen kuin tulet Espanjaan), uskomattoman hienoon maurilaiseen linnaan ja

* Sierra Nevadan laskettelukeskukseen (avoinna yleensä marraskuusta huhti/toukokuulle).

* Velez-Malaga (15 min ajomatka), pieni kaupunki, jossa on suuri ostoskeskus, nimeltään ”El Ingenio”

Jos et halua ajaa autoa lomallasi, voit käyttää linja-autoja, jotka tekevät erilaisia kiertoajeluja nähtävyyksille, liput voit varata paikasta nimeltä “Estacion de Autobuses”.